Anyanyelvi tankerületi projektverseny

NYELV-ÉSZ-LELETEK címmel hirdetett anyanyelvi tankerületi projektversenyt a Napkori Jósika Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola és AMI felsős munkaközössége november 13-án, a magyar nyelv napján.

Az 5-6. és 7-8. osztályos korcsoportokban külön feladatsort kaptak a csapatban induló és az egyénileg versenyző diákok – helyesírást fejlesztő, szólásokkal és közmondásokkal foglalkozó, valamint a leíró nyelvtan témaköreire építő rejtvényes, kreatív feladatokat kellett megoldaniuk, ahol a digitális kompetenciáikra is nagy szükség volt.

A 48 csapat és 53 egyéni versenyző feladatlapjainak javítása, értékelése után nem hirdettek azonnal győzteseket, hanem korcsoportonként három-három csapatot, illetve egyéni indulót meghívtak Napkorra, s csak ott derült ki a legjobbak végleges sorrendje.

Iskolánkat december 14-én Hadházi Erik 7. A osztályos tanuló képviselhette, aki igényes, szép feladatmegoldásai során csupán egyetlen pontot veszített, így első lett a 7-8. osztályosok között.

A dobogós helyezésről lemaradt ugyan de remekül teljesített a Magyar csajok fantázianevű csapat – Pápa Bianka, Virág Lídia, Szőgyényi Eszter, Bakosi Nadin –, a TejákToronyi Petra, Tóbiás Fanni, Pap Anna, Deák Marcell – és a 6. évfolyamból egyénileg induló Gyüre Hanna is.

Erik felkészítő tanára Mártonné Szlávik Tünde, a többieké Makláriné Kladiva Gabriella tanárnő volt.

Gratulálunk!

 

 

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.