Nyílt nap a nyolcosztályos gimnáziumban

2023. november 16-án 8.00-tól nyílt napot tartott a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium a nyolcosztályos gimnáziumi tagozatán, melyre azokat a tanulni szerető negyedik osztályos diákokat hívták, akik szeretnének nyolc éven keresztül tehetségüknek megfelelő oktatásban részesülni és egy kiváló osztályfőnökkel számos iskolán kívüli programon részt venni.

A város különböző általános iskoláiból érkező negyedikeseket és szüleiket Grexáné Márta Andrea igazgatóhelyettes asszony köszöntötte, majd ismertette velük a felvételi eljárás sajátosságait. Ezt követően Nagy Péter Kristóf gimnáziumi igazgatóhelyettes számolt be a nyolcosztályos gimnáziumi tagozat eredményeiről. Az iskolavezetés bemutatta a következő nyolcosztályos gimnáziumi 5.A osztály leendő osztályfőnökét, Baráthné Juhász Juditot, aki már három hasonló osztályt kísért el az érettségi bizonyítvány megszerzéséig.

A nyílt nap legfontosabb elemeként az iskolába ellátogató diákok és a szüleik 12 bemutató óra közül tekinthettek meg kettőt-kettőt a saját érdeklődési területüknek megfelelően. Angol nyelv, irodalom, kémia, történelem, fizika, nyelvtan, valamint matematika órákat látogathattak meg a negyedikes tanulók, akiket örömmel várnak szeptembertől az 5.A osztályban.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.