“Szép magyar beszéd” verseny 2016.

“Szép magyar beszéd” verseny 2016.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány – Péchy Blanka emlékére kuratóriuma a 2016-2017. tanévre meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5-8.évfolyama számára. A cél az ifjúság anyanyelvi nevelése, a beszédkultúra javítása volt.

Iskolánkban 2016. december 14-én Makláriné Kladiva Gabriella tanárnő vezetésével a könyvtárban zajlott a vetélkedő, ahol az 5-8. évfolyamot 15 diák képviselte. A résztvevőknek Szabó Magda halhatatlan műveiből választott két szövegrészletet kellett minél pontosabban, kifejezőbben előadniuk a Hagymássy Krisztina és Dávida János által képviselt zsűri előtt.

A versenyzők teljesítményének értékelésekor a zsűri a szövegértés, szöveghűség, hangvétel, hangképzés, hangsúlyozás, szünettartás, természetes beszéd megvalósulását vette figyelembe.

Ennek megfelelően és az életkori sajátságokat is figyelembe véve külön értékelték az 5-6. és a 7-8. évfolyam előadásmódját.

Az 5-6. osztályosok közül 3. helyezést ért el Kövér Lili 5.d, 2. helyezést Gyuricsku Anett 5.b, és 1. helyezést Tóth Lóránt 5.e osztályos tanuló.

A 7-8. évfolyamból 3. helyezést ért el Péter Petra 8.d, 2. helyezést Osváth Jázmin 7.d, és 1. helyezést Márton Nóra 8.a osztályos tanuló.

A megmérettetés baráti, ezzel együtt izgalmas légkörben zajlott, a résztvevő diákok mindegyike arról számolt be, hogy jól érezték magukat és a jövőben szívesen vesznek még részt hasonló rendezvényen. Biztosak vagyunk benne, hogy a verseny tovább mélyítette tanulóinkban anyanyelvünk szeretetét, és a szép magyar beszéd iránti tiszteletet.

Dávida János

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.