Határtalanul – Aranyos diákok Erdélyben – 2017. 05. 03-05.

Május elején felejthetetlen napokat töltöttek Erdélyben a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium hetedikes tanulói és kisérő tanáraik. A háromnapos kirándulásra a Határtalanul! pályázat keretében került sor. A látnivalókban és élményekben gazdag úton megismerkedtek Erdély gazdag történelmi, kulturális és irodalmi múltjával, természeti szépségeivel.
Lehetőségük nyílt irodalmi ismereteiket bővíteni Koltón, ahol Petőfi mézesheteit töltötte Szendrei Júliával. Zilahon megkoszorúzták Ady Endre szobrát. Szovátán körbesétálták a Medve tavat, túráztak a Békás szorosban, megcsodálták a Gyilkos tavat. Nagybányán ásványkiállításon figyelhették meg a természet sokszínűségét, a tordai sóbányában a különleges képződményekben gyönyörködhettek a gyerekek. Korondon a fazekas mesterséget is kipróbálhatták az érdeklődő diákok és megtapasztalhatták az erdélyi emberek vendégszeretetét is. Kolozsváron felkeresték és megkoszorúzták Mátyás király szülőházát és csoportképet készítettek a Szent Mihály templom szomszédságában. Nagykárolyban a frissen felújított Károlyi kastélyt és parkját csodálhatták meg, mely a Loire- völgyi kastélyok mintájára épült.
A harmadik nap végén fáradtan, de élményekben és ismeretekben gazdagodva érkeztek meg, ahol szüleik már türelmetlenül várták őket.

A 8/7. és 7.b osztály osztályfőnökei

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.