Rendezvények, versenyek

2017. november

2017. október

2017. szeptember

2017. május

2017. március – április

2017. február

2017. január

2016. december

2016. november

2016. október

2016. május 27. – Tehetségnap

2016. május

 • Immáron 8. alkalommal került megrendezésre ebben az évben az „Arany Focikupa” elnevezésű torna, amelyre 5.-től 12.-ig évfolyamtól nevezhettek a csapatok. Két korcsoportba voltak osztva a csapatok, az 5.-6.-7. osztályok az egyik, a 8.-tó l- 12.-ig pedig egy másik csoportban mérkőztek meg egymással a gyerekek, hivatalos játékvezetőkkel vezetett mérkőzéseken. A kezdetekben 140-150 fővel indult a rendezvény, mely napjainkra 200 közelire duzzadt. A támogatók jóvoltából a gyerekeknek ásványvizet, müzli szeleteket, babgulyást tudtunk biztosítani. Az első évben a „tanárok” csapata nyerte hatalmas küzdelemben az aranyérmet. Az idei évben szintén nem kis versengésben a 4/10 osztály csapata nyerte a tornát és a képzeletbeli fair play díjat is. Feltétlenül meg kell említeni még a kicsiket (5.-6.-7. osztályosokat), akik a legnagyobb létszámban vettek részt a rendezvényen, illetve azt a 30-40 öregdiákot is, akik évről-évre visszatérve aktív résztvevői a tornának. Bízunk benne, hogy ez a jól sikerült rendezvényünk az elkövetkezendő években is népszerű lesz a leendő és volt tanulóink körében.A 8. Arany Focikupáról készült fényképek

2016. március

2015. október

 • Nyolcosztályos gimnáziumok sportversenye – 2015. október 22.
   • Ebben a tanévben iskolánk rendezte meg a Nyolcosztályos Gimnáziumok sportversenyét, melynek helyszínéül iskolánk uszodája, tornaterme és a Városi Stadion szolgált. A nap folyamán az októberi jó időben 8 gimnázium mérte össze erejét és ügyességét. Idén újra a Nyíregyházi Arany János Gimnázium állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Ezzel ismételten egy évig nálunk maradt a Szedlák Richárd Emlékverseny vándorserlege.

  Részletes eredmények

  Fényképek a sportversenyről

Archívum

 • Aranyhét az aranyban
   • Ebben a tanévben is megrendezésre került a már hagyománnyá vált Arany-hét, ami egyre színesebb programokat tartogat az itt tanuló diákok és tanárok számára. Az idei Arany-hétről is szép emlékeink maradtak. Újításként vezették be, hogy nem diákigazgatót, hanem királyt és vele együtt királyságot választottunk. A királyságok és a DÖK tagjai gondoskodtak arról, hogy minél inkább élvezzük ezt a hetet. Március 2-án minden osztályból két diák ünneplő ruhában, virággal a kezében tisztelgett iskolánk névadójának, Arany Jánosnak a domborműve előtt. Az osztályok megtervezték saját címerüket, amiket a termek ajtaján láthattunk. Kedd volt a „beöltözős nap”. Az osztályok témát húztak, ez határozta meg, ki milyen jelmezt öltsön magára. Aki jelmezbe bújt, az „kibújhatott” a felelet vagy a dolgozatírás alól. Az iskola „megtelt” orvosokkal, ovisokkal, sportolókkal, cowboyokkal, mesefigurákkal és hírességekkel. A tanórák közti szünetekben minden osztály részt vett a karaokén, és meghallgathattuk az osztály himnuszokat is. Szerdán az iskola röplabdacsapata mérkőzött meg más iskolák csapataival. A csütörtök is sportos nap volt: kosármeccseken szurkolhattunk. Először a tanulók játszottak egymással, majd tanáraikkal mérték össze tudásukat. A diákönkormányzat teaházat szervezett, ahová finomabbnál finomabb sütiket vittünk. Pénteken megkezdődött a várva várt diáknap, amikor a megválasztott király, Hadobás Dániel hivatalosan átvette a hatalmat. Vetélkedőkön vehettünk részt, ki-ki megtalálhatta a számára legizgalmasabb programot. Mi a tortakészítő versenyen indultunk, ahol gyönyörű, kreatívan díszített torták születtek. Újdonságnak számított a szörpivó verseny, ahol természetesen senki sem maradt szomjas. Voltak, akik zenei, műveltségi, filmekről szóló vetélkedőn mutatták meg, mit tudnak. Mindenki élvezte a tanárok és a diákok közötti „összecsapást” is. A karaoke verseny döntője is pénteken zajlott, majd a „legek” kiosztására sor került. A programok után az iskola kiürült, véget értek az élményekkel teli napok. Színes hetet zártunk, amire minden diák boldogan emlékezik vissza.
   • Vatai Evelin, Maczkó Gréta 9. évfolyamos tanulók

  Képgaléria