Nyílt nap az Aranyban

Nyílt napot tartott a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium gimnáziumi tagozata azon nyolcadik osztályos diákoknak és szüleiknek, akik négyévfolyamos gimnáziumi képzésben kívánnak továbbtanulni.

A város és a megye különböző általános iskoláiból érkező nyolcadikosokat Nagy Péter Kristóf gimnáziumi igazgatóhelyettes köszöntötte, majd ismertette velük az iskola képzési profilját.

Az Arany János Gimnáziumban kétféle irányultságból választhatnak a tanulók:
• emelt szintű angol nyelvi képzés,
• a sportban tehetséges, sportot szerető diákoknak induló köznevelési típusú sportiskolai képzés.

Az emelt szintű angol képzésen tanuló diákok gimnáziumi tanulmányaik négy éve alatt 720 angolórán vesznek részt. Általánosan elfogadott számítások szerint egy középfokú angol nyelvvizsga megszerzéséhez átlagosan 5-600 órára van szükség. Ezért azok a diákok, akik komolyan veszik a tanulmányokat, a tizenkettedik év végére, de sokan már jóval hamarabb is nyelvvizsga-bizonyítványt szereznek, és ezt nagyon gyakran magántanár nélkül érik el.
A sportiskolai képzésben a testnevelés tantárgyhoz kapcsolódóan a diákok ismereteket szereznek sportegészségtan, sportpszichológia, sportetika és sporttörténeti területeken is. Iskolánk kiválóan felkészíti ezeket a tanulókat az emelt szintű testnevelés érettségire is.

A továbbtanulási lehetőségek ismertetése után az iskola vendégei három dalt hallgathattak meg az iskola zenekarának előadásában.

A nyílt nap legfontosabb elemeként kilenc bemutató óra közül tekinthettek meg kettőt-kettőt a saját érdeklődési területüknek megfelelően. Angol nyelv, irodalom, olasz nyelv, testnevelés, digitális kultúra, kémia, matematika, valamint történelem órákat látogathattak meg az idelátogató diákok, akiket örömmel várunk szeptembertől a kilencedik osztályban.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.