PÉNZ7 az általános iskola felső tagozatán

A pénzügyi tudatosság fejlesztésével érdemes foglalkozni. Erre a Pénz témahét kitűnő alkalom. Ezért iskolánk 5-8 évfolyamos tanulói idén is részt vettek a Pénz7 elnevezésű pénzügyi és vállalkozói témahéten.

Szóba került a spórolás, a takarékoskodás, a jövőbeni tervek megvalósításának lehetőségei. Az élményközpontú, rendhagyó órákon a gyerekek sok érdekes és hasznos dolgot tanulhattak a pénzügyekről, a tudatos tervezésről. 5-6. évfolyamon rendhagyó órák keretében ismerkedhettek meg a K&H Vigyázz, kész, pénz! felületén fellelhető KP bloggal, mely játékosan vezeti be a tanulókat a pénz rejtelmeibe. Ezen órákon szerzett tudásukról csapatversenyen adhattak számot, melyet a videókban elhangzottak alapján állítottuk össze.

Minden évfolyamon a már hagyománynak számító kahoot alkalmazással játékos órák keretében mérhették össze tudásukat. A 8. évfolyam csapatversenyen mérte össze tudását egy interaktív szabadulószoba keretében, ahol az osztálypénzt mindenkinek sikerült visszaszerezni, hiszen a százalékszámításos és arányos feladatokat tartalmazó kihívás nem okozott gondot nekik. Kiderült, hogy többen is tájékozottak ebben a témakörben, aktívak és érdeklődőek voltak; szívesen foglalkoztak a témával!

Jövőre újra PÉNZ7, …  a mindennapokban pedig használják és kamatoztatják az új ismereteiket!

Talabosné Kovács Andrea

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.