Az álmok valóra válnak!

Vannak, akik futtában nézik meg Párizst, s vannak, akik maratonfutás közben. Idén hetvenezren tartoztak az utóbbiak táborába, köztük kedves kolléganőnk, Domokos Andrea, akire méltán vagyunk büszkék mindannyian.

Szeretettel gratulálunk ehhez a nagyszerű sportteljesítményhez!

A szubjektív élménybeszámoló olvastán sokakban felötlik a kérdés: mikor lesz a negyedik maratonod, Andi?

Nem elég álmodozni!
Egy nagy-nagy álom kell!”
(Váci Mihály)

2021 októberében egy budapesti 30 km-es verseny közben jött az ötlet, hogy mi lenne, ha az 50. szülinapom évében kedvenc európai városomban, Párizsban futnék egy maratont. Két és fél évem volt a felkészülésre: minden egyes futásom közben ez a cél, ez az álom lebegett a szemem előtt.

Eljött a 2024-es év. Januárban beszéltem Kantár Attila igazgató úrral, és elmeséltem neki, mekkora álmomat igyekszem valóra váltani. Ő mindenben támogatott, s még egy versenypólóval is meglepett, melyen az Arany DSE felirat és az AJG-logó mellett a magyar címer is helyet kapott.

A verseny rajtja és célja a Diadalívnél volt, utunkat a Champs-Élysées-n kezdtük, majd a 42,195 km alatt Párizs majd’ minden nevezetességét érintettük. Célidőm nem volt, élvezni akartam a versenyt, kiélvezni a látványt. Így is elég szép időt sikerült futnom: 4:12,44 alatt értem célba.

Amire nem számítottam, hogy a hosszú verseny alatt a párizsi emberek az utcára vonulva biztatták a kb. 70 ezer futót, akik között én is teljesíthettem a maratoni távot. Párizs utcáin végig zengett az „Allé, allé!” szurkolás. Kettős érzés volt bennem: a szám nevetett, a szememben könny csillogott a meghatódottságtól.

Hazaérve szinte a reptérről estem be az iskolába, de a fáradtságot feledtette a vezetőség, a kollégák és a diákok gratulációja, az; hogy mindenkin éreztem: büszkék rám. Élvezettel és meghatódva hallgatták az élménybeszámolómat.

Bár tudom, hogy a párizsiak nem értették, mi van a pólómra írva, én mégis büszkén viseltem a versenyen az Aranyos pólót, és nagyon szépen köszönöm a vezetőségnek, hogy lehetővé tette, hogy részese legyek ennek a hatalmas csodának!

Végezetül az tanácsolom mindenkinek: ne csak álmodozzatok, de tegyetek az álmaitokért, és akkor valóra válnak!

                                                                                              Domokos Andrea

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.