Pályaválasztási szülői értekezlet a Kazinczyban

Pályaválasztási szülői értekezleten mutatta be a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban működő négyosztályos gimnáziumi képzést Nagy Péter Kristóf igazgatóhelyettes a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményében.

Tájékoztatta a megjelent szülőket az iskola képzési profiljáról. Az Arany János Gimnáziumban kétféle irányultságból választhatnak a tanulók:
• emelt szintű angol nyelvi képzés,
• a sportban tehetséges, sportot szerető diákoknak induló köznevelési típusú sportiskolai képzés.

Az emelt szintű angol képzésen tanuló diákok gimnáziumi tanulmányaik négy éve alatt 720 angolórán vesznek részt. Általánosan elfogadott számítások szerint egy középfokú angol nyelvvizsga megszerzéséhez átlagosan 5-600 órára van szükség. Ezért azok a diákok, akik komolyan veszik a tanulmányokat, a tizenkettedik év végére, de sokan már jóval hamarabb is nyelvvizsgabizonyítványt szereznek, és ezt nagyon gyakran magántanár nélkül érik el.
A sportiskolai képzésben a testnevelés tantárgyhoz kapcsolódóan a diákok ismereteket szereznek sportegészségtan, sportpszichológia, sportetika és sporttörténeti területeken is. Iskolánk kiválóan felkészíti ezeket a tanulókat az emelt szintű testnevelés érettségire is.

Szeretettel várjuk a Kazinczyból érkező diákokat intézményünkben.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.